KEZDŐLAP BLOG Kapcsolat LEIRATKOZÁS SEGÍTSÉG

Volenszki Sándor
2010-10-25 12:34:32

Internetes megjelenés - Videó vagy videó lejátszó?




Első hallásra nem is gondolnánk, hogy olyan óriási különbség lenne videó és videó lejátszó között, aki azonban már ismeri a YouTube által nyújtott egyedi videólejátszó lehetőségeit, tudja, hogy mennyi időt, energiát és idegeskedést tud megspórolni ha videólejátszót illeszt be weboldalába, és nem egy-egy önálló videót!

Ahhoz azonban, hogy eljussunk a saját videólejátszóig, rendelkeznünk kell YouTube fiókkal és kell, hogy néhány videó már fel legyen töltve.

Jelentkezzünk be (1) YouTube-ra (2) és válasszuk a (3) Saját videóim menüpontot, a profilnevünk melletti nyilacskára kattintva legördülő menüből.

Az első lépés, hogy létrehozunk egy lejátszási listát

Kattintsunk (4) a +Új feliratú gombra a Lejátszási listák felirat alatt. Adjuk meg a (5) lejátszási listánk adatait, majd kattintsunk a Lejátszási lista létrehozása feliratú gombra. Az oldal újratöltődése után láthatjuk (6) újonnan létrejött lejátszási listánkat és azt is, hogy teljese üres. A következő lépésben hozzáadunk néhány videót a lejátszási listánkhoz. Ismét válasszuk (7) a Saját videóim menüpontot, a profilnevünk melletti nyilacskára kattintva legördülő menüből, majd a megjelenő listában, a videók ikonképe mellett baloldalt felül, jelöljük meg (8) azokat a videókat, amelyeket a lejátszási listára szeretnénk tenni. Ezek után a videók listája felett találunk (9) egy Hozzáadás feliratú gombot, ha rákattintunk, betöltődnek a lejátszási listáink. Jelöljük meg (10) azt, amelyikhez hozzá akarjuk adni a kijelölt videókat, majd kattintsunk a Videók hozzáadása gombra. Ha minden rendben ment, azt az üzenetet (11) kapjuk, hogy a videók sikeresen hozzáadásra kerültek a kiválasztott lejátszási listához. Kattintsunk (12) a lejátszási listánk nevére a Lejátszási listák felirat alatt és bizonyosodjunk meg erről.

A lejátszási listánk kész, akkor most jöhet a lejátszó

A böngésző címsorában (13) a my_playlists helyére írjuk be, hogy my_players és betöltődik az az oldal, ahol az egyéni videólejátszókat lehet kezelni. Az oldal betöltődése után kattintsunk az (14) Egyéni lejátszó létrehozása gombra. Adjuk meg a (15) lejátszó nevét és leírását. Válasszunk (16) témát és elrendezést, majd válasszuk ki a (17) tartalmat. Egészen pontosan jelöljük meg azt a lejátszási listát, amit ezzel a lejátszóval le akarunk játszatni, majd kattintsunk a Kiválasztás gombra. Ezen a ponton a lejátszónk már szinte teljesen készen van, már csak azt a kódot kell megszereznünk, amit beilleszthetünk weboldalunkba. Ehhez kattintsunk (18) a Kód generálása gombra. Az oldal újratöltődése után, a lap alján találhatjuk a kódot a Beágyazási kód szövegmezőben. Másoljuk (19) ki, hogy beilleszthessük majd a weboldalunk megfelelő oldalába és kattintsunk a Befejezés gombra (20).

Végre eljutottunk arra a pontra, amikor láthatóvá válik az előnye a lejátszó beillesztésének, szemben az egy-egy videó beillesztésével! Bár napjainkban már minden tartalomkezelő képes videót fogadni, azonban nem mindenki brillírozik ebben a témakörben, így ha ez a lejátszó egyszer beillesztésre kerül, bármikor adhatunk hozzá vagy vehetünk el belőle videót, anélkül hogy újra hozzá kellene nyúlnunk a weboldalunk kódjához!

Nézzük a beillesztett (21) lejátszót. Tisztán látszik, hogy három videó található azon a lejátszási listán, amit hozzáadtunk a lejátszóhoz. Most adjunk hozzá még egyet!

Válasszuk (22) a Saját videóim menüpontot, a profilnevünk melletti nyilacskára kattintva legördülő menüből. Jelöljük (23) meg azt a videót amelyiket hozzá akarjuk adni a lejátszóhoz, majd (24) a Hozzáadás gombra kattintva, a legördülő listában válasszuk azt a lejátszási listát, amelyikhez hozzá akarjuk adni a kiválasztott videót és kattintsunk a Videók hozzáadása gombra. Ha most újra megnézzük (25) a lejátszónkat saját weboldalunkon (frissítsük az oldalt), láthatjuk, hogy a videó amit hozzáadtunk a lejátszási listához, az megjelent a lejátszóban is!


Jó videózást! ;)


Hozzászólok >>

Hasznos volt a bejegyzés? Mennyire?



Volenszki Sándor
2010-10-25 12:39:53

Reklám értékű feliratok a videókon




Egy következő bejegyzésben megmutatom, hogyan készíthetünk reklám értékű feliratokat a videókra!

 

Mr. Diamantina
2010-10-25 14:32:21

Az meglehet, sőt.... azonban




A lejátszó tök jó sőt.
Azonban mi van akkor ha én egy termékhez akarok berakni olyan videót ami bemutatja annak a működését. A következő termékhez meg olyat ami amannak a működését mutatja be?? Ilyen esetben is jó a lejátszó.

Van valami trükk ezekre az esetekre???

 

Volenszki Sándor
2010-10-25 14:36:48

Ha termékenként több videó van...




Ha termékenként több videó van amit be akarsz mutatni, akkor a lejátszót használd, ha viszont csak egy, akkor logikusabb azt az egy videót beilleszteni.

Sándor

 

Bejegyzés értesítő Értesítés új bejegyzésről

Hozzászólások

Reklám értékű feliratok a videókon
2010-10-25 12:39:53
Az meglehet, sőt.... azonban
2010-10-25 14:32:21
Ha termékenként több videó van...
2010-10-25 14:36:48

 

Bejegyzések

Saját e-mail cím használata Gmail levelező programban (720/1) >>
Automatikus szöveges lábléc minden kiküldött levél alján. (0/4) >>
Névre szóló körlevél OpenOffice használatával (0/1) >>
Virtuális séta a Te üzleteltben, a Te kiadó házadban! (0/2) >>
Internetes megjelenés - Tömeges képátméretezés (0/3) >>
Megkezdődött a regisztráció a támogatói fórumra. (0/1) >>
Hétköznapi informatika - Nyomtatás PDF-be bárhonnan, bármikor (0/3) >>
Internetes megjelenés - Weboldal struktúra tervezése (617/2) >>
Internetes megjelenés - Támogatói Fórum (0/1) >>
Internetes megjelenés - Firefox könyvjelző eszköztár (0/3) >>
Internetes megjelenés - Videó vagy videó lejátszó? (0/3) >>
Körlevél küldése OpenOffice használatával (0/3) >>
Elektronikus levelezés - Több postafiók, egy levelező programmal (0/7) >>
Internetes megjelenés - Piackutatás Google dokumentummal (0/0) >>
Elektronikus levelezés - Távsegítség (478/0) >>
Internetes megjelenés - Mi az a SPAM és miért van? (0/0) >>
Internetes megjelenés - Mit írjak a weboldalamra? (0/2) >>
Elektronikus levelezés - Hogyan nyírjuk ki saját hírlevelünket! (0/1) >>
Internetes megjelenés - Programozó, webmester, "kocka" bérbe? (0/0) >>
Internetes megjelenés - Pozíció, látogató, ügyfél. (0/0) >>
Elektronikus levelezés - Kisbetű, nagybetű az e-mail címben? (0/0) >>
Internetes megjelenés - Hétköznapi szemüvegen át nézve (0/1) >>
Elektronikus levelezés - A gyakorlat (0/2) >>
Elektronikus levelezés - Mi is az az e-mail valójában? (0/2) >>
Kezdődjön az út az ismeretlenbe! (0/0) >>

 

  domainLAKÓPARK beta